وب سایت شخصی و رسمی حجت الاسلام علی هاشمیان به دیدگاه های او در حوزه اجرایی ، دغدغه مندی ایشان در حوزه اجتماعی، تصاویر ، کلیپ ها و سخنرانی ها اختصاص یافته است
مانیفست انتخاب شهردار از نظر رییس شورای شهر؛حجه الاسلام والمسلمین شیخ علی هاشمیان
مانیفست انتخاب شهردار از نظر رییس شورای شهر؛حجه الاسلام والمسلمین شیخ علی هاشمیان
حجة الاسلام علي هاشميان رئیس شورای شهر رفسنجان
برای انتخاب شهردار معیارهای مشخصی سنجیده شده است/معیارهایی از قبیل شناخت بر مدیریت شهری در تمامی سطوح مدیریتی ، وجهه اجتماعی و جذب منابع مالی/نظارت شورای شهر بر عملکرد شهردار آینده در کنار قانون گذاری با رعایت آزادی در تصمیم گیری.
شرح معیارهای انتخاب شهردار از ديدگاه حجةالاسلام والمسلمين علي هاشميان
1- دشواری یافتن شخص ایده آل و لزوم اعمال نظارت قوی توسط شورا: یافتن شخص ایده آل برای چنین مسئولیتی اگر نگویم غیرممکن ولی دشوار است. هر شخصی برای مسئولیت شهرداری اگر محاسن بی شماری هم داشته باشد طبعاً ممکن است یکی دو نقطه ضعف هم داشته باشد. شورا باید بانظارت قوی ضعف ها و اشتباهات شهردار را بدون حب و بغض و باندبازی های رایج زیر نظر داشته باشد و با روش های اخلاقی و قانونی به موقع تذکر داده و آن ها را رفع نماید. طبیعتا ترکیبی از رعایت اخلاق و استفاده از ابزار قانون برای نظارت برکار می تواند موفق باشد.
2- اعمال نظارت توسط شورا بر کار شهردار یکی از دو وظیفه اصلی شوراها در کنار قانونگذاری است و ادای امانتی است که مردم به آنها سپرده اند. البته به هیچ عنوان این نظارت نباید به عنوان عاملی برای بستن دست و پای شهردار بخصوص در اعمال نوآوری های وی منجر شود. باید به دنبال شخص کم عیب گشت و همان عیوب کم را هم با رفق و مدارا و قانون برطرف نمود.
نکته دیگر اینکه ما اشخاص مناسب و مدیران قوی و صاحب صلاحیت زیادی داریم که برای شهرداری مناسب باشند ولی چون نگران تبعات کار و درگیر شدن با سایر نهادها را متصور میشوند رغبت به همکاری را از دست میدهند.
3- میزان شناخت شهردار از سازمان شهرداری و سازو کارهای حقوقی، اداری، مالی، عمرانی و خدماتی مهم است.منتخب باید کسی باشد که در عرصه هایی از کار شهرداری و مدیریت شهری را تجربه کرده باشد.
4- توانایی شهردار در جذب منابع مالی بسیار مهم است. توانایی بالای مدیریتی، قدرت چانه زنی و برقرای ارتباطات مؤثر با مراکز تصمیم گیری برای شهرداری لازم است. گاه ممکن است برقراری ارتباط با مدیران رده بالا و استانی بهره های بزرگی را نصیب شهر و شهرداری کند و باعث افزایش قابل توجه منابع مالی و در نهایت عمران و آبادانی و پیشرفت شهر نماید.
5- دانش فنی و کارشناسی لازم درکنار دیدن دنیای مدرن و توانایی مدیریتی قوی برای اداره مهم ترین سازمان عمومی امری لازم است. تحصیلات بالا و توانایی تخصصی شهردار باعث اعتبار شورا و شهرداری است. شما تصور کنید اگر بتوانید شهرداری را که البته واجد دیگر شرایط مدنظر هم باشد با تحصیلات لیسانس، فوق لیسانس و یا دکتری یا مهندسی به کار بگیرید چه اعتباری برای این شهر به دست می آید و تا چه اندازه می تواند در بین هم قطاران خود در شهرهای مشابه استان بدرخشد.
6- داشتن رابطه انسانی عاطفی خوب با کارکنان برای افزایش انگیزه کار و تلاش در کارکنان شهرداری موضوع مهمی است. اشخاص مغرور یا بی حس و حال که نتوانند از طریق برقراری ارتباط عاطفی و دوستانه قوی با کارکنان شهرداری از معاونین گرفته تا پاکبانان رابطه دوستانه ای برقرار کنند مناسب شهرداری نیستند. داشتن خلقیات خوب و تواضع و زیرکی در مواجهه با یکایک کارکنان باعث افزایش انگیزش ها می شود و پس از خاتمه خدمت وی نیز خاطرات شیرینی از دوره مدیریتش بر جای می گذارد.
7- وجهه اجتماعی قوی شهردار به تنهایی میتواند باعث افزایش اعتبار شورا و شهرداری شود.
8- اعتقاد شهردار به استفاده از مشورت اصحاب فن و تخصص های ذیربط مهم است و می تواند به اعتلا و پیشرفت شهر کمک شایانی نماید. یکی از کارهای خوب شهردار می تواند تشکیل کمیته مشاوران باشد که صاحبان تجربه و تخصص های لازم و از جمله شهرداران پیشین هم در آن حضور داشته باشند. اعتقاد به استفاده از خرد جمعی مهم و کارساز است البته باید سازوکار مناسبی برای آن در شهرداری تعریف شود.
9- ترجیحاً شهردار از مجموعه نیروهای خدوم نظام انتخاب شود دارا بودن وابستگی سازمانی و مهم تر از آن تعلق خاطر به شهرداری مهم است.
10- آشنا بودن به جامعه شناسی و فرهنگ عمومی مردم و روحیات مردم، توانایی برقراری تعامل مثبت با شهروندان و به ویژه مراجعین با حفظ حقوق شهرداری ؛ در شهرهای کوچک انتظارات و توقعات مراجعین زیاد است شهردار باید بتواند با توانایی لازم ضمن ناراضی نکردن مردم، حقوق و منافع عمومی شهروندان را نیز حفظ کند.. ومهمتر اینکه کتابخوان باشد و اهل مطالعه و آشنا به دستاوردهای علمی روز جهان در حوزه های گوناگون محیط شهری برای تغییر نگرش و بینش شهروندان..